Interview RTV Drenthe

Elke dinsdagavond komen de beste valszingers samen in wijkcentrum De Meerstede in Emmen. Koor Geen Gehoor repeteert daar. Het koor voor mensen die niet perse kunnen zingen, repeteert al met verschillende groepen in Friesland en Groningen. Sinds kort dus ook in Drenthe.
“Maak de innerlijke Adele in je los!”, roept koordirgent Hannah Schoonbeek, bekend onder de artiestennaam Hannah Mae. Schoonbeek kondigt het nummer Make you feel my love aan en de groep van circa twintig vrouwen begint uit volle borst mee te zingen.
Het nummer van Adele leidt bij Miranda de Groot tot zichtbare emoties. “Het nummer heeft voor mij een diepere laag”, zegt ze. “Ik probeerde het in te houden, maar dat lukte niet. Zingen heeft ook te maken met je geest en emotie.”
 

 

Goed voor lijf, longen en humeur

Plezier is het allerbelangrijkste en dat heeft het koor zichtbaar. Na een paar nummers zit de sfeer er goed in en worden de heupen losgegooid. Waar de meeste mensen hun valse noten het liefst beperken tot aan de badkamer of in de auto, geldt dat hier niet. Uit volle borst wordt er meegezongen.
“Het valt reuze mee met hoe spannend het de eerste keer was”, zeggen Trijntje Bosma en Jolanda de Graaf, die als collega’s en vriendinnen bij het koor zitten. “Vooral als je met elkaar zingt, hoor je het niet zo. En je hebt er ook achtergrondgeluid van de muziekbox bij. Het is gewoon geweldig. Je hebt er gewoon iedere week weer zin in. Het is goed voor lijf, longen en humeur.”

Plaats een reactie