Märel

Märel Bijveld

 Van The Voice of Holland tot aan de Herman Brood Academie, van songwriting en toplines voor dj’s tot headbangend met John Coffey in een uitverkocht TivoliVredenburg, van touren in Spanje en Frankrijk met haar band tot gewoon lekker muziek maken thuis op de bank met vrienden. Muziek is niet weg te denken uit het leven van de 27-jarige Märel Bijveld.

 Vroeger groeide ze op in een klein boerendorp in Noord-Brabant met een breed scala aan rockmuziek. Denk aan Metallica, Motörhead, Golden Earring, Rory Gallagher, CCR, Dire Straits, Led Zeppelin etc. De de Top2000 galmde elk jaar vrolijk door elke kamer van haar ouderlijk huis, haar vader omschrijft ze als een ware wandelende muziekencyclopedie en geen dag ging er voorbij in huize Bijveld zonder een CD op of radio aan. Van haar moeder leerde ze verhalen schrijven en dichten, wat zich later ontwikkelde tot het schrijven van liedjes.

 Met al meer dan 10 jaar werkzaam te zijn binnen de muziekwereld heeft songwriter, zangeres en gitariste Märel Bijveld heel duidelijk wat ze het belangrijkste vind aan muziek. En dat is de verbinding. Muziek brengt mensen samen, maakt mensen aan het lachen en huilen, neemt je even mee op reis. “Door muziek te maken vergeet je gewoon écht even alles om je heen en ben je volledig in het moment, soms in je eentje, soms samen met de mensen waarmee je muziek maakt. Denk maar aan een concert, of een liedje dat verbonden is aan een belangrijk moment in je leven, hoe bijzonder is dat?”

 Kom ervaren hoe leuk samen muziek maken is! “Het gaat mij er om dat het leuk is, meer niet. Niet altijd alles gaat om succes behalen en de allerbeste ergens in zijn. Je hoeft niet eens een doel te hebben. Het leven moet ook gewoon leuk zijn. Gewoon lekker gezellig, ongedwongen samen zingen. Zo simpel kan het zijn.”